B2B Saboteurs Unite

Black Adder

Black Adder

Roberto da Vinci részecskegyorsítója: befejező rész

2017. október 28. - Black Adder

roberto_da_vinci_2.png

Mai házi feladat: a B2B termékfejlesztés utókövetése.

"A műélvezetnek csattanós véget vetett a márványtömb. A magmanipulátort R. halála után, de előtte se használták. A freskót akkor fedezték fel, amikor a múzeum munkatársát 430 km/h-ra gyorsították egy munkahelyi baleset eredményeként. A restaurátor utolsó szavai ezek voltak: "Úristen, ilyen ronda festményt nem látt..." A haláleset óta nem akadt újabb vállalkozó, így nem tudjuk pontosan, mit ábrázolhatnak a képek.

Az elnyomott zseni találmányaiból számosat ma is használunk, ám ezt elhallgatja az utókor. R. fejlesztette ki például az eleve csaló mérleget, amely, ha serpenyőjébe helyeznek bármit, 30 dkg-mal többet mutat.

Nevéhez fűződik a zacskós tej kifejlesztése is, ő készített ui. olyan nyesőberendezést, amivel a tehén tőgyét a tejjel együtt, akár a szőlőfürtöt szüretkor, egyben lehet eltávolítani. A levágott tőgy tökéletesen alkalmas szállításra és bolti göngyölegnek is.

Fő művének azonban a kvarcóra megalkotását tartotta: egy bonyolult mechanikus szerkezet fél óránként egy üveglapra homokszámokkal kiszórta a pontos időt. Csak az akadályozta az elterjedését, hogy kevesen ismerték a számokat akkoriban. Kritikusai szerint az is a gyengéje volt, hogy reggelente 6 mázsa homokot kellett belapátolni ahhoz, hogy az óra tulajdonosa egész nap lássa a pontos időt."

RIP Roberto.

A bejegyzés trackback címe:

https://blackadder.blog.hu/api/trackback/id/tr8013111178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása