B2B Saboteurs Unite

Black Adder

Black Adder

Az utolsó nagy vonatrablás

2017. szeptember 17. - Black Adder

a_nagy_vonatrablas_2.png

Már megint a night clubban kötöttünk ki.

Az "Inno-Disco-Tech" nevű hipszter-förtelemben próbálj meg akár egy tiszta tekintetű üzleti partnert találni egy magasröptű B2B eszmecseréhez az innovációs technológiákról! Tudniillik ezt a frappáns elnevezést tudták kitalálni az állami rendezvényszervező kreatívjai arra, amikor 797, a homlokán ízlésesen áthurkolt nyakkendőt viselő kapatos úriember 3 telekommunikációs műlovarnő szórakozását kíséri féltő atyai gondoskodással. A hölgyek pedig a kitüntető figyelem alapos tudatában szapphói szerelmet mímelve, artikulálatlanul ordítják a Despacito-t.

Kettőkor a magentások egybenyitott lakosztálya, a 309-es is bezár. Addigra akadnak ki menetrendszerűen az "önként" beosztott key account menedzserinák a sok maláta leheletű, taperolós üzletfejlesztési disznótól.

Márpedig Füreden a night club az egyetlen 0-24-es úri ellátóhely, annak ellenére, hogy évente három napra nagyon felpörög a kábelfektető biznisztubiznisz. Kitelepül Roy & Ráhel a gozsdus foodtruck konvojjal, a dílerek kiglancolják a villanyos autókat. Öltönyösöknek jogsi se kell hozzá, és lehet hangtalanul ökörködni a sétányon. Kár, hogy sötétedéskor lelakatolják az összeset, pedig mekkora flash lenne lefekvés előtt még megkocsikáztatni a borsodi kokottokat...

-Te Imre, cigi? Reggel benézünk végre egy előadásra? Ja, minek, én is ezt kérdem... Úgyis minden a teraszon, a médiagesztenyésnél, a paleo forraltborosnál, meg a fröccsöntött rulettnél dől el. A sok lúzer előadó meg... náluk csak a kerekasztalosok a szerencsétlenebbek. Meg a kitelepített céges tapsolók. A Tomi is hagyjon már a digitális jólétre szenderítő dumájával. Nyomja a brüsszelieknek! ... Ezt a körmondatot is hányadszor sütötte el? Most se lesz belőle semmi...Tudásalapú klaszterek a magyarországi innovációs ökoszisztémában... Ja, persze. Múltkor is egy hétig lerohadt a net a fél Dunakanyarban, mert a pomázi bácsi lenyeste a kertje felett futó légkábelt. Az esti híradó szerint 600 méter. Gondolom, a nyolcszáz eres transzatlanti kötegeket sokkal könnyebb volt fektetni az óceán alján, a haldokló nyugaton, 1858-ban, mert ott nem pofáznak bele a halak. Végül is nagyvonalúak voltak a mieink is, mert két hónapos rátartással küldtek egy 500 forintos búfelejtő kaparós sorsjegyet, de előtte csak úgy barátságból ráírták, hogy az államügyésszel távolságtartási végzést írattak minden kekecre, hiszen ahogy ők fogalmaztak, "...rajtuk kívülálló okokból"...

Mondjuk én végül bekukkantottam pár szekcióba, ha már itt vagyunk. Mindegyikbe. De csak pofavizit. Meg jelenléti ív, aztán egyből off. A Főnökasszonynak is megmutattam magam, tudod, ez főleg Neki fontos. Ilyenkor úgy izgul szegény. Szereti a pozitív visszaigazolást, és a kérdések ellen se utolsó, ha jóbarátokkal van körülbástyázva.

Egyébként idén hogy zársz? Nekem próbaidő után hosszabbítottak, decemberig van még 2,5 hónap, de már megvan az évem. Az mondjuk belerondít, hogy a Q3 nulla lett, de mit vársz nyáron? ... A bónuszt buktam. Vagy csak a havi mozgót? A kumuláltam 103%, de a negyedéves portfólió lehúzza 80 alá, az meg tudod, mit jelent... Nagyon kitalálta a BI-os Dani, ehhez az egyhez nagyon ért...

Te Imre, ki kéne találni valami nagy dobást, még egy utolsót. Az ment egész nap, hogy szaturál a piac. Szerinted is szaturál? Szerintem egyáltalán nem. Maximum telítődik. Kifelé óriási a fejlődés meg a sunshine, de az összes versenytárs standon megsúgtak pár dolgot.

Az újabban fáradt kékeknél most halódik a kkv, a zöldek meg még mindig fullba nyomják a kretént a SOHO-ban. Nagyvállalatokra cold calloztatják a Lead Generationt Ásványrárón, azok lelkiismeretesen fel is kutatják mind az 1 db nyúlgát-manufaktúrát, amazok elmondják a pesti kisasszonynak, hogy bocsásson meg a világ, de nekik elég a 64 kbyte-os szociális csomag. Ezek meg fenn a toronyban csodálkoznak, hogy alacsony a ROI. A briteket már évek óta felvásárolják a kínaiak, vagy ők vásárolják fel a kínaiakat. Most kéne még kivenni, amit lehet. Apropó, a pirosakat úgy 10 év után végre tényleg megvették, csórik meg is érdemlik, mert féllábon kiszökdellték. A norvégosokat meg teljesen megpadlóztatta a kormányzati tenderbukta, de ha már elérték az alját, volt annyi eszük, hogy felszedjenek valamit. Náluk nulla huszonnégyben megy a brainstorming, hagynám is őket. Egyedül a láthatatlan erdélyi fószer gyanús, mostanában nagyon csöndben van.

Tudod, hogy kéne lezongorázni? Megvan a teljes adatbázis. Aranybánya. Mi? Sikersztori, ügyfélnév, kontakt, referenciák? Hagyjál már. Házon belül? Vidéki vagy? Ez sokkal kafább. Le van mentve az összes eldobott lead, besült projekt, visszafújt termék, elhalasztott roadmap, alulmúlt KPI, el nem ért SLA, lefújt oktatás, felkozmetikázott értékelés, félbeszakadt bemutató, behasalt sales plan, kamu meeting, megcsúszott new build, leszerelt szolgáltatás, meghekkelt utánkövetés, félrement hívás, elvándorolt ügyfél, elrontott számla, kimenő jóváírás, magyarázkodó levél, kilépő kolléga, visszalépő kollegina. Hidd el, nem kicsi. Ilyet még nem láttál. 1 Peti. Peta.

Neked meg csak annyit kell tenni, hogy körbeházalsz az anyaggal. Menni fog, Imre?

 

Mosakodónyilatkozat: Na ebből aztán pláne egy szó sem igaz. Nincs is 1 Petás pendrive. Amikor bedugod, még felbootol, rá is tudod másolni, de ha kiveszed, lerottyan. Valakinek esetleg? Kommentek privátban...

Black Adder korábbi munkái

245 Likes

A bejegyzés trackback címe:

https://blackadder.blog.hu/api/trackback/id/tr9412872046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása