B2B Saboteurs Unite

Black Adder

Black Adder

Óda a CEO személyi titkárához 1. rész

Ode to the Executive Assistant to CEO Part1

2017. november 02. - Black Adder

puccer_brigad.png

"A puccer intézményének eredete az ősidők homályába vész. Valószínűleg már Makedóniai Nagy Sándornak is volt 'bursch'-a. Az is bizonyos, hogy a feudalizmus korában a lovagok csatlósai léptek ebbe a szerepkörbe. Mije volt Sancho Panza Don Quijoténak? Csodálom, hogy eddig még senki sem írta meg a tisztiszolgák történetét. Olvashatnánk benne, hogy Almavir hercege Toledo ostroma alatt nagy éhségében só nélkül megette puccerjét; ő maga számol be erről emlékirataiban, megjegyezve, hogy a szolgájának lágy, porhanyós, könnyen rágható húsa volt, s az íze átmenetet képezett a tyúk- és a szamárhús között.

Egy régi sváb hadművészeti szakkönyvben is találunk utalásokat a tisztiszolgákra vonatkozóan. A régi idők puccerjét vallásosságnak, erényességnek, igazbeszédűségnek, szerénységnek, bátorságnak, merészségnek, becsületességnek és szorgalomnak kellett jellemeznie. Egyszóval, a puccer mintaember kellett hogy legyen. 
Az új idők azonban sokat változtattak a "kutyamosó" archeotípusán."
Vajon milyen irányba? Tippeket kommentben kérem!

Amúgy megtudhatjátok a következő részben...

  elmélkedő kedvében van.

A bejegyzés trackback címe:

https://blackadder.blog.hu/api/trackback/id/tr9313147310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása